Pracovní cesta do Francie


1. den Přílet do Paříže, transfer do hotelu, ubytování. Panoramatická prohlídka města spojená i s návštěvou venkovního trhu masa, který je otevřený po celý rok . Večer projížďka po Seině a případně návštěva některého z vyhlášených kabaretů.

2. den Brzy ráno návštěva trhu RUNGIS – největšího mezinárodně velkoobchodního centra čerstvých produktů na světě o ploše 232 hektarů. Množství kamionů přiváží denně ryby a čerstvé maso, zeleninu, ovoce a květiny a ty jsou prodávané profesionálům – obchodníkům i trhovcům. Zde v tržnici nenakupují pouze majitelů hotelů a restaurací, ale i velké obchodní řetězce jako je Carrefour, Auchan, Casino. Prohlídka tohoto celého komplexu zajištěna vzhledem k velké ploše autobusem i s místním odborníkem, který zajistí odborný výklad.
Individuální volno a odborná přednáška na pařížské zemědělskohospodářské komoře se zaměřením na výkrm prasat – druhy, které se chovají ve Francii, plemena, způsoby výběru, teritoriální rozdělení chovu. Při současných chorobách hovězího masa a drůbeže je otázka zdraví dobytka velmi aktuální, je třeba znát původ masa, které konzumujeme, z které farmy pochází a čím bylo maso krmeno.
Vzhledem k tomu, že v oblasti Rennes je výzkumné centrum na chov a genetický vývoj prasat, cestu soustředíme do Bretaně. V Bretani je soustředěna 70 % výroby masa.

3. den Ráno cesta rychlovlakem do Rennes, transfer do výzkumné ústavu na chov a genetický vývoj prasat, přednáška /buď všeobecná nebo podle tématu, o které mají návštěvníci největší zájem/.  Prohlídka města. Večer koštování vína. Nocleh.

4. den Celodenní odborný program, který zahrnuje návštěvu chovu prasat a prohlídku moderní porážkové linky na jatkách.

5. den Odjezd do města Vannes, oběd a plavba lodí po Morbihanském zálivu. Příjezd do Carnacu.   
              
6. den Prohlídka města Carnac, které je atraktivní díky množství neolitických megalitů 5000/, které pocházejí 4500 roků před naším letopočtem. Největší z nich uvidíme v městečku Locmariaquer. Ten váží 48 tun a původně tvořil součást svatyně. Zastávka v městečku Ste Anne dAuray – v poutní místo a centrum kultu svaté Anny, které je v Bretani nejrozšířenější. Rychlodráhou opět odjezd do Paříže a večer odlet.
                                                                        
Jedná se pouze o návrh programu. Dle zájmu je možné zorganizovat návštěvu i jiných zajímavých provozů, které jsou pro nás neobvyklé.
  • Návštěvu přístavu, lov a spracování sardinek s výkladem a ochutnávkou.
  • V Paříži návštěvu šnečí farmy, prohlídku laboratoří a výrobních prostor s výkladem a degustací slimáků, které jsou připravené na různé způsoby.
  • Návštěvu troglodytů, které jsou dosud zařízené a obývané vesničany. Dnes slouží také na dozrávání vína, pěstování žampionů a šneků. V některých jsou nyní zřízeny restaurace a muzea.
  • Návštěva muzea La Soie-Vivante /pěstování housenek s předvedením výroby hedvábí.
  • Návštěva chovatelů ústřic /proces líhně a ochutnávka/